NEFEL AUTOSERVICE

Dealer Service tegen Universele Prijs

Like us on facebook
Like us on facebook

Het juiste gebruik van uw airco

Het gebruik van de recirculatiestand.

De recirculatiestand (indien aanwezig) van uw luchtverversingssysteem kunt u ook actief gebruiken in combinatie met uw airco. Door deze in de zomer aan te zetten versnelt u, door vermindering van de te koelen hoeveelheid lucht, de temperatuursdaling. In de winter is het vaak beter om toch te kiezen voor buitenlucht, zelfs bij regenachtig weer. In alle gevallen echter is het gewenst de recirculatie weer in de 'buitenlucht' stand te zetten zodra het gewenste resultaat bereikt is. Ook is het verstandig om bij een geactiveerde recirculatiestand niet te roken.

In de schaduw parkeren.

Logisch, wat niet opgewarmd is, hoeft ook niet afgekoeld te worden. Als het dus mogelijk is uw auto uit de directe zon te parkeren moet u dat zeker doen. Is uw auto toch in een oven veranderd, zet dan de blower en airco in de hoogste stand en rij met de ramen open tot de ergste warmte verdwenen is. Sluit daarna de ramen en stel de blower in op de gewenste snelheid.

Regelmatig gebruiken.

Het is verder zeer belangrijk om uw autoairco minimaal 15 minuten per 2 weken te gebruiken, dit om de smering van het systeem te waarborgen en zodoende een langere levensduur van uw airco systeem te verkrijgen.

In de meeste systemen is de verdamper geïntegreerd in de verwarmingsunit. Dit betekent dat de airco het hele jaar door kan worden gebruikt. In de lente en zomer om de temperatuur te verlagen en in het najaar en winter om de lucht te drogen waardoor beslagen ramen effectief kunnen worden voorkomen. Alleen als het onder nul is, heeft u weinig voordeel van uw airco omdat bij vorst de lucht van nature veel droger is.

Om beslagen ramen te bestrijden, zet u de airco aan en zet de verwarming in de gewenste stand. U creëert een aangename droge atmosfeer en de ramen worden snel helder. Tijdens het ontwasemen kunt u het beste de ventilatie roosters op de ramen richten en/of de 'voorruit' stand van uw kachel kiezen.

Een gezonde temperatuur.

Een lagere temperatuur en een drogere lucht hebben absoluut een gunstige invloed op het persoonlijke comfort maar ook op de verkeersveiligheid door een alerte en fittere bestuurder. Grote temperatuurschommelingen hebben echter grote invloed op het menselijk lichaam. Zomerverkoudheid is veelal daarvan het gevolg. Het is dan ook verstandig om het verschil met de buitentemperatuur niet groter te laten worden dan zo'n 5 à 6 graden.